Od focení k pečení

Mám nového fotografa. Této role se tentokrát ujal můj manžel Martin a musím konstatovat, že jsme si focení užili všichni, včetně našich kluků.

Probudili jsme se do sobotního mrazivého rána, ale svítilo sluníčko, je třeba toho využít! Důkladně obléknout a hurá ven! Teploměr ukazoval několik stupňů pod nulou, kluci řádili na zamrzlých kalužích, takže nám celou akci zpestřili různými krasobruslařskými kreacemi. Aby bylo focení zajímavější, foukal ledový vítr (na fotkách to kupodivu není znát). Vítr je vůbec mým společníkem. Při prvním focení s kamarádkou Ivou sice nemrzlo, ale poryvy větru byly tak silné, že jsem měla, co dělat, abych to ustála na jedné noze v pozici stromu či tanečníka.

Tentokrát celá akce probíhala celkem rychle, právě kvůli nízké teplotě. Aby to bylo zajímavější, občas do záběru přiběhl někdo z kluků. Naštěstí pes byl vyvenčený, takže zůstal doma, jinak by nás na fotkách bylo zase o jednoho víc. A nebo bychom místo focení mohli hrát na detektivy a hledat toho našeho malého chlupáče, vzhledem k jeho oblibě v průzkumech vzdálených oblastí. Také fotky vypadaly nevšedně. Když se mi nějaká líbila, zjistili jsme, že mám nad hlavou dvě malé břízky, které vytvářely parádní parohy. A pak jsem sundala bundu. Vítr to asi vycítil, jelikož přidal na intenzitě, ale já statečně vydržela. Jen pár ásan a hotovo. A to jsem měla v plánu ještě pozici vrány a prkna na straně. Do toho už jsem se radši nepouštěla. Nemusím zmrznout hned, je třeba si nechat něco na příště.

Nicméně byla legrace, i přes určité nepohodlí. A odpoledne jsme se všichni dostatečně zahřáli u trouby při pečení našeho prvního letošního cukroví. Podíleli se všichni, hlavně na ochutnávkách. Neděle bude odpočinková, další várka pečení zase jindy. Pro dnešek už jsem přeslazená, ale i tak si vychutnávám něžnou vanilkovou vůni, která mi připomíná, že nastává jedno z nejkouzelnějších období v roce.

Přeji Vám všem krásný adventní čas plný pohody. Ať najdete každý den alespoň chviličku klidu pro sebe, abyste si mohli Vánoce vychutnat zdraví, v plné síle a ne uštvaní a unavení. Nemusíte mít všechno perfektně nachystané, buďte perfektní Vy! Budete-li v pohodě a plní energie, pak budete mít i nadcházející nejkrásnější svátky v roce naprosto skvělé.

Pokud se Vám líbí, sdílejte!
Categories Články
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close