PF 2019

Svátky nám pomalu končí, ať chceme či nechceme. Možná ještě dojídáte bramborový salát a řízky a nebo přemýšlíte, jak strávíte závěr letošního roku. Co Vám v posledních dnech či týdnech udělalo největší radost a vykouzlilo upřímný úsměv na tváři?

Já měla hezkých dárků opravdu hodně. A nemyslím tím jen balíčky pod stromečkem. Radost mi udělal malý výlet do Prahy týden před Vánocemi. Kluci byli u babičky a dědy a my s manželem vyrazili sólo načerpat vánoční atmosféru do našeho krásného hlavního města. Své kouzlo v tomto čase mělo také náměstí v Českých Budějovicích, to už jsme byli kompletní. A když potom kluci rozbalili pár dní před Štědrým dnem dárky u babičky a dědy, jejich upřímná dětská radost nakazila všechny.

Jóga mě doprovází samozřejmě i o Vánocích. Cestovní jógamatka byla jednou z prvních věcí, které jsem chystala před odjezdem. Praktikovala jsem jógu na Štědrý den a hned poté šla obalovat a smažit řízky. Jak báječně mi chutnala večeře, skvěle mi trávilo!

Velkým potěšením bylo opět sledovat své děti, jak nedočkavě rozbalují dárky pod stromečkem. Sotva jsme udělali alespoň několik společných fotek. Kluci statečně vydrželi těch pár minut focení a pak se vrhli na dárky. Je úžasné vidět jejich nefalšovanou radost ze všeho, dokonce i z měkkoušů.

Radost mi udělal i sníh, který nečekaně začal padat na Štědrý večer. Vydrželo sněžit i na první svátek vánoční, což jsme samozřejmě hned využili a šli si ven trochu zadovádět. Nejvíc zkoulovaná jsem byla zřejmě já. Manžel měl na krku foťák, tak byl tentokrát celkem ušetřen.

Dnes už po sněhu není pomalu ani památky. Je třeba tedy využít všech příležitostí a pěkných okamžiků, nečekat na nějaké “příště”… Ono to “příště” může přijít za dlouho a nebo taky vůbec.

Do Nového roku Vám všem, přátelé, přeji, abyste vždy našli důvod k radosti a spokojenosti. Minulost nezměníte a budoucnost si teprve vytváříte. To, co máte a můžete ovlivnit, je přítomný okamžik. Buďte šťastní tady a teď.

 

 

 

 

Pokud se Vám líbí, sdílejte!
Categories Články
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close