Ochranný štít

Zajímavým a také poměrně rozsáhlým tématem jsou hranice osobního prostoru. Snad na každém z mých seminářů padla nějaká otázka, která se lehce dotkla a nebo přímo souvisela s tímto tématem. Jak chránit sebe sama před energetickými útoky ze strany druhých? Co udělat, aby mě neranilo nebo nezasáhlo chování některých jedinců? Napadají nás slovy, činy a samozřejmě můžeme jim útok vrátit. Ale pak musíme počítat s tím, že další útok na sebe nenechá dlouho čekat a bude ještě tvrdší. Nejsem koučkou v oblasti komunikace, takže tady nebudu předkládat modelové situace a jak na ně pohotově a hlavně vtipně reagovat bez ztráty kytičky. Pouze ukazuji možné varianty, jak se chránit před negativní sprchou, která může mít rozličné podoby a výsledek je přitom stejný: Jsme zaneseni, přímo znečištěni náloží silně negativní energie, nálada je někde pod bodem mrazu a klid (o který jde především) je pryč.

Zloději našeho klidu, energetičtí upíři jsou všude. Potkáváme je na pracovištích i v rodinách. Mnohdy bývají skryti pod kabátkem uhlazeného jednání, „myslí to s námi dobře“. Jsou vlastně hodní, někdy až moc, takže nám v první chvíli nedojde, že se nenápadně vměšují daleko za hranice našeho osobního prostoru. O to horší je pak takové zjištění. To už býváme většinou řádně zaneseni, otráveni a unaveni. Vždyť to s námi myslí dobře, navíc někdy jde o členy rodiny, takže jim dlouho necháváme volnou ruku a otevřené brány svého posvátného chrámu. Tihle rádoby odborníci často dávají nevyžádané rady, vědí všechno nejlépe a neustále se vměšují do života ostatních. A tak abychom nebyli za kretény, držíme si slušné chování na úkor sebe, své pohody a dovolujeme jim vyčerpávat náš energetický systém.

Pakliže jste se dostali až do této fáze, je třeba se důkladně vyčistit. Od toho máme jógu a různé dechové i jiné techniky. Důležité je opět najít svou pohodu a klid. Vyventilovat všechny emoce, vyčistit tělo a mysl. K tomu je pohyb přímo ideální terapie. Prostě setřást ze sebe nánosy negativního hnoje. Zapálit svíčku, vonnou tyčinku, ošetřit tak energetické pole našeho těla. A hlavně zbavit se nutkání útok vrátit. Vnitřní síla spočívá v tom, že se vnitřně obrníme. Vytvoříme ochranný štít, takový osobní airbag, který už se postará o to, aby odrazil (energetické) útoky zvenčí. Osobní ochranný štít často vytváříme, vizualizujeme na lekcích nebo na seminářích. Je třeba si osvojit tento návyk, abyste jej mohli plně využívat a aktivovat vždy, když potřebujete. Zavřete na chvíli oči a představte si kolem svého těla neviditelný štít, může být i světelný. Vy přes něj všechno slyšíte i vidíte, ale za ním jste v naprostém bezpečí. Nálady druhých se Vás tady nedotýkají, nemůže k Vám proniknout cizí škodlivá energie. Vybavte si tento štít pokaždé, když půjdete na nějakou nepříjemnou schůzku nebo se potkáte s člověkem, se kterým se necítíte dobře.

Co se týče uhlazených vměšovačů, tady také platí ochranný štít, nicméně bude potřeba dřív nebo později ukázat jim své hranice. Jakmile je prokouknete a postavíte se sami za sebe, tvrdě narazí na dveře vedoucí k Vašemu citlivému nitru, které jim zabouchnete přímo před nosem. Bude to pro ně nejspíš šok. Možná zaútočí na Vaše city, ale nenechte se zmást tou hrou a nepřistupujte na ni. Hlídejte si hranice svého osobního prostoru. Neútočte, jen se postavte sami za sebe. Není třeba pokaždé reagovat na nějaké hloupé poznámky. Vybudujte ochranný štít a vychutnávejte si ten úžasný klid, který tady máte. Ať už se děje venku cokoliv. Nejde o to vyhrát nějakou nesmyslnou soutěž ega o to, kdo má navrch, jde o Vaši pohodu a Váš klid, a to je nejvíc.

Pokud se Vám líbí, sdílejte!
Categories Články
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close